Op Zoek Naar Een Queer Boek

image

Fantasy wezens

Vandaag hebben we een aflevering over fantasiewezens zoals vampiers en zeemeerminnen.

Artemisia

Hey! Welkom bij op zoek naar een queer boek. Ik ben Artemisia

Anne

En ik ben Anne

Artemisia

En wij zijn een podcast waar wij op zoek gaan naar boeken met LHBTI+ representatie voor jullie. In het verleden hadden we onze afleveringen op verschillende manieren ingedeeld, dus soms hadden we afleveringen waarbij jullie verzoeken op onze website konden insturen. Onze website is overigens www.queerboekpodcast.nl en dan gingen we op basis van die verzoeken boeken aanraden. Soms hadden we genre afleveringen, we hebben ook een paar keer gastafleveringen gehad, eigenlijk maar een keer trouwens, en nu ehm, gaan we dat iets anders indelen, want we deden dat eerst om en om, die genre en verzoek afleveringen, maar Anne en ik hadden het erover hoe jammer we het vonden hoe weinig vrijheid we dan eigenlijk hadden en nu hebben we dus besloten om gewoon een beetje te baseren op wanneer we verzoeken hebben en wanneer we zin hebben om verzoeken te doen, of juist een genreaflevering te doen

Anne

Of wanneer we een hele leuke gast hebben of

Artemisia

Ja

Anne

Wat voor soort aflevering we dan ook verzinnen verder.

Artemisia

Precies, want we hebben trouwens ook wel eens een aflevering gedaan over de boeken die we aan het lezen waren enzo

Anne

Ja wat we lezen. Misschien doen we dat nog wel een keer.

Artemisia

Precies, dus we gaan het wat minder, gestructureerd doen? Zeg ik dat goed zo Anne?

Anne

Ja dat is op zich ook hoe ik het zou zeggen inderdaad. Gewoon wat voor soort aflevering komt wanneer we er zin in hebben en dat is de verandering verder.

Artemisia

Nee, precies, maar we dachten we willen jullie hier wel even inlichten voordat jullie heel erg in de war raken, omdat we het wel altijd via een bepaald schema deden en nu gaat dat schema dus een beetje uit het raam gegooid worden. In de zin van wat we gaan doen. We gaan nog wel dezelfde tijd aanhouden van wanneer we posten en dat soort dingen, maar goed dan weten jullie dat nu. Dat wilde in even zeggen. En vandaag hebben we een genre aflevering waar ik heel blij mee ben, want het gaat over bovennatuurlijke wezens! En daar ben ik natuurlijk erg fan van als de vampire/fae/witches slut die ik ben. Ehm [lacht]

Anne

Dit is ok echt zo’n onderwerp volgens mij dat jij zo veel meer boeken weet en zo veel meer interesse hebt erin dan ik.

Artemisia

Ja

Anne

Ik vond het nog wel enigszins moeilijk, al had ik hierbij wel sneller. Ik vond de heksen aanzienlijk moeilijker dan deze.

Artemisia

Ja dat weet ik nog want toen heb ik ook nog geprobeerd jou boeken te sturen en jij hebt zo’n specifieke smaak. Volgens mij vind jij heksen gewoon helemaal niet leuk toch? Of

Anne

Ja dat zou best wel kunnen dat we daar toen achter kwamen inderdaad.

Artemisia

Ja. Terwijl ik echt het tegenovergestelde ben, want ik ben echt een ontzettende, hoe kan ik dit netjes zeggen, nerd. Nerd voor dit soort dingen.

Anne

Ja

Artemisia

Ik ben ook. Ik ga ook weer een lijst maken met allerlei boeken en ben inmiddels eindelijk weer meer aan het lezen. Terwijl ik het weer kei druk heb ben ik weer consequent aan het lezen dankszij scribd, want dan lees ik gewoon ’s avonds op mijn telefoon. Dan blijf ik wel een hele nacht op om lesbische romans te lezen, maar dat maakt niet uit. [ze lachen]

Anne

Het is wel geweldig voor je lezen, maar slecht voor je slaap.

Artemisia

[lacht] Ja precies! Maar ook echt. Toen ik als ik. Ik kon eerst niet slapen vannacht en toen was het gewoon dat ik moest weten hoe het afliep en toen ging ik dus pas om 6.00 slapen omdat ik per sé deze novel over een of andere dokter en haar 15 jaar jarige fake marriage, fake wife af moest lezen.

Anne

Wat voor boek is dit?

Artemisia

Het is een boek over een vrouw die, ik wil geen spoilers geven, iemand zoekt om mee te trouwen en daar geeft ze dan aan het eind van een jaar 200.000 euro voor en het moet een vrouw zijn om bepaalde redenen waar je later achter komt en dan blijkt het een collega van haar te zijn die op de advertentie reageert en het is ook iemand die haar helemaal niet mag en het is echt, en het is dus. Het is echt fantastisch.

Anne

Wat is de titel? Mochten mensen nu heel benieuwd zijn. Ik ben nu zelf ook wel benieuwd.

Artemisia

Who would have thought volgens mij. Wacht ik heb scribd letterlijk open staan volgens mij, dus ik kan het heel snel checken. Want ik ben nu verslaaft aan scribd.

Anne

Als je meer dan een boek per maand leest is het op zich ook wel goedkoper dan alle boeken zelf kopen.

Artemisia

Ja en het is gewoon heel handig, want op een of andere manier lees ik fysieke boeken nooit ’s nachts, maar ’s nachts is de enige tijd die ik heb om te lezen.

Anne

Oh ja

Artemisia

Dus ja, maar het heet inderdaad Who’d have thought van G Benson. Wees gewaarschuwd jongens, dit boek is 600 paginas ofzo. Ja ik heb dit in een nacht uitgelezen. Don’t judge me.

Anne

[lacht] wow

Artemisia

Anyway, ik raad het aan. Het is natuurlijk geen hoge literatuur ofzo, maar het is wel heel leuk en ik houd van de personages en als Samantha, the queen of my heart, niet autistisch is, dan what the fuck is deze auteur aan het doen. Ok [lacht] sorry voor de afdwaling.

Anne

Zal ik het eerste vampierboek/wezens, maar het eerste boek is een vampier boek en dat is The lost girls van Sonya Hartl

Artemisia

Oh daar heb ik van gehoord!

Anne

Dat komt deze maand pas uit, maar tegen de tijd dat deze aflevering online staat is het uitgekomen, want het komt 14 september uit. En ik heb het jou al eerder doorgestuurd geloof ik, want dit boek gaat over iemand die werd verliefd op een vampier jongen in de jaren 80, is vampier voor hem geworden en nu is het 30 jaar later en heeft hij het uitgemaakt, nou ja ik weet niet precies wanneer het zich afspeelt, maar in ieder geval hij heeft het inmiddels uitgemaakt en ze komt er vervolgens achter dat hij dit iedere 30 jaar ongeveer herhaald. Das dat er. Dus vervolgens gaan ze met drie meiden die dus allemaal exen van dezelfde vampier zijn [Artemisia lacht] een poging doen om hem dus te stoppen om het opnieuw te doen, want hij gaat het dus weer opnieuw doen met iemand anders. Maar vervolgens wordt de hoofdpersoon dus ook verliefd op het nieuwe doelwit van hem [Artemisia lacht] Het klinkt geweldig. Ik ben hier zo benieuwd naar. Ik heb het nog niet gelezen, want op het moment dat we het opnemen is het nog niet uitgekomen, maar het klinkt zo cool!

Artemisia

Het klinkt echt heel cool ja.

Anne

Ja, maar ik ben ook. Maar ik houd ook gewoon van, weet je groepen vrienden enzo en

Artemisia

Ja

Anne

Het is. Maar het lijkt me ook zo onpraktisch om dan vervolgens verliefd te worden op het nieuwe doelwit, want ze is nog steeds een vampier! Dus het probleem blijft dat een van de twee een vampier is.

Artemisia

Ja en ik kan me voorstellen dat je je dan die vrouw niet in een vampier wil veranderen, want dat is juist wat je aan het voorkomen bent.

Anne

Ja

Artemisia

Dus wat doe je dan? Ga je dan like, ga je het verzwijgen. Haar redden en het verzwijgen of ga je haar. Misschien weet ze het wel, maar dan ga je niet op je gevoelens in en dan is het ook. Dit is echt een rotsituatie.

Anne

Ja. Onsterfelijk zijn lijkt me niet leuk.

Artemisia

Nee, also

Anne

Ook gewoon om andere redenen, maar he

Artemisia

Dat ook, maar ook, Anne, hoeveel katten zou jij wel niet door jou leven heen verliezen? Ik zou daar echt niet mee. Kunnen katten vampiers worden? Want anders zou ik mijn katten gewoon onsterfelijk maken.

Anne

[lacht] aw, maar dat moet je wel echt zelf ook onsterfelijk zijn, want

Artemisia

Nee tuurlijk, maar als ik onsterfelijk ben wil ik mijn katten ook, tenzij het dan niet leuk voor ze is, maar

Anne

Onsterfelijke katten. Aw.

Artemisia

Ja, behalve dat ze dan waarschijnlijk ook bloed moeten drinken.

Anne

Ja like, afhankelijk van wat voor bloed

Artemisia

Ja, als het gewoon muizenbloed is ofzo maakt het niet zo veel uit.

Anne

Dat doen ze toch al wel.

Artemisia

Ja [lacht]

Anne

Maar ja dat was dus mijn eerste boek en ik ben heel benieuwd naar wat jouw eerste boek is.

Artemisia

Okee. Mijn eerste boek is A dowry of blood van Gibson, wat is de voornaam van deze persoon ook alweer? Oh ja S T. Van S. T. Gibson.

Anne

Ik ga het even googlen want de titel klinkt bekend en ik ben benieuwd. Ik wil weten hoe de cover eruit ziet.

Artemisia

De cover is echt heel cool.

Anne

Maar ga ondertussen verder met je verhaal.

Artemisia

Oh ja tuurlijk. Het grappige is, ik heb dus heel veel naar van alles gezocht omdat deze kwam ik vrij snel tegen en ik haat het heel erg om een van de eerste dingen die ik tegenkom te doen, maar het leek me wel echt een heel gaaf concept, dus en trouwen ik heb hem gelezen.

Anne

Het is hetzelfde boek als wat ik voorbij heb zien komen.

Artemisia

Nice1 en hij is op scribd dus ik heb het inmiddels ook al gelezen, dus tada.

Anne

Wow applaus [zacht applaus]

Artemisia

Dank je, dank je. Nogmaals, scribd is mijn leven aan het. Ik wilde redden zeggen, maar considering dat dit me veel slaap gaat kosten weet ik niet of dat

Anne

Ja, dus misschien doet scribd het tegenovergestelde, maar het zorgt dat je leest?

Artemisia

Precies! Dus dat is zo posities. Ik ben echt zo happy. Ik voel me zoveel beter. Het is alsof ik weer 12 ben en weer geluk ken.

Anne

[iets onverstaanbaars]

Artemisia

Heerlijk. Het gaat dus over een vrouw die in, ik weet niet wanneer, maar in de middeleeuwen ofzo wordt haar dorp overvallen door een stel eikels en dan ligt ze zo dood te gaan op de grond want ze hebben haar in elkaar geslagen en haar voor dood achtergelaten en haar familie in brand gestoken. Anyways, dan komt er dus zo’n vampier langs en die vindt het heel indrukwekkend dat zij ondanks alle pijn enzo nog leeft, dus hij is zo van ik maak je een vampier en hij maakt haar vampier en zij is helemaal weg van hem, omdat hij haar reddende engel is en dan leven ze dus eeuwen samen en er komen dan nog een, nog twee mensen in latere eeuwen bij. Dus het eerste deel is zeg maar alleen haar en dan op een gegeven moment komt er nog iemand bij, en dan nog iemand

Anne

Ah

Artemisia

Maar het gaat vooral over haar en de relatie tussen haar en die vampier en de relatie tussen haar en die andere twee mensen, want het is dus gebaseerd op dracula en zijn bruiden, maar die derde persoon is geen vrouw maar een man en iedereen is bi. Hehehe. En ja en het is echt heel cool gedaan, want ik vind de prose heel erg mooi en de relatie is zo fucked up en hij is echt zo, sub. Hij is niet eens altijd subtiel, maar hij is heel erg zo van. Ik weet het niet. Hij houd haar heel erg kort en ze mag van alles niet

Anne

Oh ja

Artemisia

en you know hij is super abusive. En ze is helemaal geobsedeerd en in zijn ban, maar de manier waarop dat wordt beschreven is echt zo goed en interessant gedaan. En haar relatie met eerst een vrouw die erbij komt en dan een jongen is ook echt heel mooi beschreven. Dus ik weet niet, ik vind het echt heel mooi gedaan en het vampier gedeelte is echt heel cool gedaan, want het is echt, ja het vampier gedeelte is ook echt heel cool gedaan en wat heel leuk als derde ding nog vond is dat zij, ze vermoorden dus steeds mensen als ze drinken, want dat wil die hoofdvampier, want hij is een eikel. Het is niet eens nodig, hij wil het gewoon.

Anne

Ok. Ja

Artemisia

Hij is geen leuk persoon, maar zij is zo van. Ik ga alleen mensen vermoorden die echt kut zijn, dus als zij op jacht is zoekt ze echt kutte mensen uit en dat wordt dan ook zo beschreven. [lachen]

Anne

ja

Artemisia

Want dat zou ik als vampier zijn. Ik zou echt, alle verkrachters in de wereld vermoorden, dus dat vond ik een heel leuk aspect van haar personage, want dat is ook echt een aspect van haar personage, dat ze zeg maar, door hoe zij vampier is geworden met die mensen die haar dorp in brand hebben gestoken enzo is zij dus heel erg een beetje geobsedeerd door wraak op die mensen en op mensen die dus hulpeloos zijn onder het geweld door anderen, die mensen dus helpen door de mensen die het geweld plegen te vermoorden en leeg te zuigen. Letterlijk.

Anne

Interessant!

Artemisia

Ja! Ik zou het erg aanraden. Oh de drie, de bruid en de bruidegom zijn ook echt heel erg hun eigen personages, wat ik prettig vind, want ik was bang dat dat een beetje te veel op elkaar zou lijken ofzo, maar het is echt heel goed ontwikkeld, dus en het is best wel duister! Het is echt fucked up. Die hele relatie tussen die hoofdvampier en zijn bruiden

Anne

Ja zo klinkt het op zich ook wel.

Artemisia

Echt heel fucked up, maar echt op een hele interessante goede manier gedaan

Anne

Nice

Artemisia

En het is so satisfying wanneer ze hem eindelijk vermoorden. En dit is geen spoiler want het is echt de derde bladzijde dat ze dit verteld, want het is in de ik vorm geschreven en de derde begint zeg maar met ik schrijf hier op waarom ik u heb vermoord.

Anne

Ja, nice

Artemisia

Dus je weet echt gelijk dat hij doodgaat, de hoofdvampier die zo kut is. Dus ja

Anne

Ik hou op zich ook wel van dat soort dingen, dat je gewoon al soort van het einde weet, maar dan

Artemisia

Mm

Anne

Nice

Artemisia

Nee ik ook, en het werkt echt heel goed, want dat is ook deels waarom het dragelijk is dat die relatie zo fucked up is

Anne

Oh ja natuurlijk, want je weet dat het eindigt.

Artemisia

Ja, precies. Je weet dat ze niet voor altijd onder zijn spel blijft. Je weet dat ze op een gegeven moment snapt.

Anne

Ja, want ik kan me voorstellen inderdaad dat dat anders echt heel deprimerend wordt, als je niet weet dat het eindigt.

Artemisia

Nee inderdaad, dus ik vond dat wel echt heel slim van de auteur om dat zo te beginnen en het werkt ook echt heel erg met dat het in de ik persoon is geschreven. Het enige wat wel is is dat ze dingen echt zo gedetailleerd beschrijft dat ik zoiets heb van here is no way dat je dit echt zo zou onthouden, maar I don’t care, want het is heel mooi geschreven.

Anne

Oh, ja, maar dat kan ik mij inderdaad ook best wel voorstellen.

Artemisia

Maar like, ja, het werkt echt heel erg, en ik bedoel ze heeft een paar subtiele dingen van rebellie door het boek heen. Dat helpt ook met het dragend te maken dat die relatie zo fucked up is.

Anne

Ja

Artemisia

Dus ik raad het heel erg aan. Er zitten wel een paar seks scenes in. Ze zijn niet super expliciet, mar toch even voor mensen die niet van seks scenes houden. Je ziet het meestal wel echt aankomen, en nogmaals ze zijn niet super expliciet. Dus, Oh en bloed wordt gedronken tijdens de seks natuurlijk want vampiers. Ik weet niet of iemand daar super squimisch over is, maar gewoon voor de zekerheid.

Anne

Ja. Alle trigger warnings staan op de website, of in ieder geval, zo veel mogelijk trigger warnings als we kunnen vinden.

Artemisia

Ja

Anne

Dus mocht je die nodig hebben, kijk op onze website.

Artemisia

Ja en het zou kunnen dat je het bij dit boek wel echt nodig hebt, dus voor de zekerheid zou ik in dit geval echt even checken.

Anne

Ja. Het volgende boek, mijn volgende boek is Into the drowning deep van Mira Grant

Artemisia

Oh

Anne

en dat is het pseudoniem van Seanan McGuire. En ik heb, het is een deel twee in een serie, maar je hoeft niet deel 1 te lezen om deel 2 te lezen geloof ik, want echt, als je op goodreads kijkt heeft dit boek drie keer zo veel reviews als boek 1, dus je kan prima alleen deze lezen en zeg maar boek een gaat over een, mensen die een fake documentaire gaan maken over zeemeerminnen, dus ze hebben allerlei wetenschappers enzo uitgenodigd om mee te varen naar de Marianentrog en ze hebben ook actrices meegenomen die zeemeerminnen zijn en

Artemisia

Oh my gods

Anne

Die twee groepen moeten vooral niet te veel samen doen want dan is het niet echt meer en ze gaan dus filmen op zoek naar zeemeerminnen en het idee is dan af en toe laten ze die zeemeerminnen, die mensen die dus zeemeerminnen gaan spelen, rondzwemmen en ja als ze die toevallig rond zien zwemmen, dan ja daar kunnen ze natuurlijk niks aan. Dat is zeg maar het idee.

Artemisia

Oké

Anne

Maar vervolgens vinden ze zeemeerminnen

Artemisia

Oh damn

Anne

En dat was niet echt de bedoeling, want het zijn een stuk moordlustigere zeemeerminnen dan ze voor ogen hadden

Artemisia

Oh

Anne

En de hele boot komt nooit meer terug

Artemisia

De hele boot? Echt niemand overleeft het?

Anne

De hele boot. En dat is zeg maar boek 1 en dat is ook geen spoiler voor boek een want het is zeg maar als een soort nieuws iets

Artemisia

Oh

Anne

Achtigs. De ramp die gebeurt is met die boot, dus op zich. Je weet dat er noemand meer terugkomt enzo.

Artemisia

Ja

Anne

En dan boek 2, dus Into the drowning deep, gaat over onderzoek naar wat er toen gebeurt is op die boot.

Artemisia

Oh

Anne

Dus ze gaan weer naar die zelfde regio

Artemisia

Jongens, Nee

Anne

[lacht] Het is een horror boek trouwens

Artemisia

Ja dit verbaast me niks. De horror is de domheid van de mensen die denken “al deze mensen zijn vermoord. Weet je wat we gaan doen? We gaan naar die zelfde plek.”

Anne

De domheid is af en toe prachtig. En af en toe echt verschrikkelijk.

Artemisia

Oh

Anne

Ja. In boek 1. Boek 1 heet trouwens Rolling in the deep

Artemisia

Dat doet me aan Adele denken, sorry

Anne

Ik ook. Die heeft volgens mij geen queer rep, voor zover ik me kan herinneren, want ik heb boek 1 geluisterd, maar het heeft wel heel veel disability rep. Er is een doof personage in boek een en volgens mij een paar, maar in ieder geval minstens een van de zeemeerminnen gebruikt een rolstoel.

Artemisia

Nice! Also, nu ben ik heel benieuwd. Hoe werkt dit? Sorry, maar je bent als zeemeermin onder water toch dus?

Anne

Ik neem aan iemand wiens benen niet goed genoeg werken om te lopen, maar met zwemmen dat het dan geen probleem is ofzo vermoed ik?

Artemisia

Ja want ik kan me voorstellen dat je ook iets van een extra hulp nodig hebt onder water, maar dan zou het geen rolstoel zijn toch, want dan zinkt dat

Anne

Nee het is inderdaad alleen zeg maar op de boot met een rolstoel,

Artemisia

Cool

Anne

maar voor de rest volgens mij is het met zwemmen, heeft de beperking geen invloed of in ieder geval, misschien wel invloed maar niet dat ze een hulpmiddel nodig heeft ofzo.

Artemisia

Ok sorry, ik heb altijd dit soort rare vragen. Mijn excuses

Anne

Kan ik me best wel voorstellen opzich. Dus, en die noemt ook dat zeg maar, het verschil van hoe mensen met haar omgaan als ze zeg maar normaal in een rolstoel zit

Artemisia

Mm

Anne

In vergelijking met als ze in een rolstoel zit met een zeemeerminnen staart

Artemisia

Oh

Anne

Enorm anders is.

Artemisia

Oh dat is

Anne

Want als je een zeemeerminnen staart hebt dan is het zo van oh ja natuurlijk, je kan niet lopen want je hebt een zeemeerminnen staart aan

Artemisia

Ja

Anne

En dan hebben mensen zulke andere aannames enzo, wat helaas niet al te best is en boek 2, into the drowning deep, heeft dus wel queer rep, waarom ik het dus aanraad nu. Hey heeft bi personage en een lesbisch personage voor zover ik aan de reviews gezien heb

Artemisia

Nice

Anne

En verder is het lesbische personage ook autistisch en waren er Dove personages.

Artemisia

Cool. Echt nice

Anne

Echt de Dove representatie in boek 1 is ook echt, erg leuk om te lezen, voor een horror boek, maar dat voelt als te veel spoilers.

Artemisia

Nu ben ik benieuwd!

Anne

De zeemeerminnen gebruiken ook een vorm van gebarentaal.

Artemisia

Oh, cool

Anne

Omdat ze natuurlijk onder water leven

Artemisia

Ja

Anne

En ik vind dat de rest te veel spoilers is eigenlijk. Maar het is zo mooi!

Artemisia

Ik wil het eerst boek eigenlijk ook wel lezen.

Anne

En ook absoluut niet, want het is horror.

Artemisia

Ja dus dat loop niet, niks loopt goed af

Anne

Het loopt niet goed af nee.

Artemisia

Mm, maar wel echt cool dat ze eraan denken dat zeemeerminnen gebarentaal zouden gebruiken. Like

Anne

Ja

Artemisia

Echt cool

Anne

Dus ja. Ik weet nog niet of ik echt een fan ben van horror, maar ik ben op zich wel echt heel benieuwd naar dit boek.

Artemisia

Mm, nice

Anne

Al die disability rep

Artemisia

Ja dat is echt zo chill.

Anne

Want dat is echt niet vaak een ding. Helaas

Artemisia

Nee, inderdaad. Dat is echt te. Een van mijn favoriete series heeft disability rep. En het is ook echt geschreven door iemand die zelf echt disabled is en the antagonists, waar je mij al heel vaak over hebt horen schreeuwen.

Anne

Oh, dat zou best kunnen ja

Artemisia

Mm

Anne

Het klinkt inderdaad bekend.

Artemisia

Ja het is die ene superhelden serie waarbij de superhelden super ableist zijn en dan is zij zo van fuck it, ik ga wel bij the villain

Anne

Oh ja die!

Artemisia

Ja, fantastisch.

Anne

Had die ook queer representatie trouwens?

Artemisia

Ja echt, sorry?

Anne

Nu we het er toch over hebben in onze podcast.

Artemisia

Ja, maar hij had inderdaad ook echt queer representatie, want de hoofdpersoon is bi, haar vriend is geloof ik ook bi. Dan is er iemand die lesbisch is. Dan is er iemand die volgens mij is het echt. Volgens mij zitten er heel veel queer dingen in. Ik ben ook pas bij boek 3

Anne

Met audio drama podcasts, of weet je wel hoorspel podcasts heb je dat ook af en toe, dat sommigen hebben gewoon een reguliere hoeveelheid LHBTI personages

Artemisia

Mm

Anne

En sommige hebben echt zoiets van een hetero iemand is genoeg toch? [Artemisia lacht hard] Het is prachtig.

Artemisia

I love that. Ja nee the antagonists heeft dat geloof ik ook wel hoor, want wat ik me herinner van de eerste twee boeken is dat er echt fucking veel queerness was, like. Maar ook echt gelijk.

Anne

Ja. Of nou ja een hetero iemand, er zit soms ook trans of aseksuele representatie in enzo en die

Artemisia

Ja, maar ik begrijp wat je bedoelt.

Anne

Zijn misschien ook hetero, niet eens trouwens. Inkwyrm is zo cool en die heeft een trans, volgens mij lesbisch personage? Of trans bi personage, I don’t know

Artemisia

Oh.

Anne

Dat is een podcast, mochten jullie op zoek zijn naar hoorspelen om naar te luisteren. Erg gaaf

Artemisia

Cool

Anne

Het is zeg maar een soort devil wears prada

Artemisia

Wat?

Anne

Maar dan in space

Artemisia

What?

Anne

En dan is de baas van het mode tijdschrift een trans vrouw

Artemisia

Ik moet dit luisteren.

Anne

Ja het is zo cool.

Artemisia

Fucking cool

Anne

Maar dat is ook echt zo’n podcast dat je zoiets hebt van nah waarom zou je cis hereoseksuele

Artemisia

[lacht] Ik als ik schrijf. [lacht]

Anne

Maar ik ben heel benieuwd wat jouw tweede boek is, want we dwalen weer eens een beetje af.

Artemisia

Ja, maar een piep klein beetje. Heel

Anne

Ja, maar het ging nog steeds over LHBTI media. Het is goed

Artemisia

Ja precies! We zijn zo on track voor ons doen, maar mijn, mijn tweede boek, waar ik heel benieuwd naar ben, want ik heb het als audioboek op scribd, heet We could be heros van Mike Chan en ja. Ik heb hier dus veel minder over te zeggen omdat ik er nog niet naar geluisterd heb en ik erg sad ben dat het alleen als audioboek op scribd staat, maar alsnog

Anne

Oh ja

Artemisia

En het gaat over zeg maar een super villain, een super slechterik, dit klinkt in het Nederlands zo dom, maar het gaat over een super slechterik/villain, die geheugenverlies heeft en dan komt die persoon bij zo’n like, groep voor mensen met amnesia en daar is zo’n vigilantie waarvan ik het Nederlandse woord oprecht niet weet, sorry jongens, dit had ik moeten opzoeken, die dus ook amnesia heeft en normaliter strijden zij dus tegen elkaar, you know, want eentje rooft banken en doet dat soort shit en de andere persoon is meer van you know

Anne

Laten we dit niet doen

Artemisia

Ja, dat, maar nu hebben ze amnesia en ze zitten dus in dezelfde support groep en ze zijn allebei op een gegeven moment zo van, he ik heb rare krachten, maar ik weet niks meer. Weet jij? Dus dan is het zo van. Dus het is daar een beetje over en dan worden ze bevriend geloof ik, want ik heb het dus opgezocht en der is dus geen romance in dit boek, alleen vriendschap, wat ik ook heel nice vind

Anne

Dat is ook wel echt nice

Artemisia

Ja

Anne

Want dat gebeurt echt niet genoeg

Artemisia

Right? Want een van de hoofdpersonen is dus pan, dat is het queer aspect zeg maar, maar het gaat helemaal niet over romances ofzo

Anne

Oh

Artemisia

Het gaat gewoon over

Anne

Dat is echt nice

Artemisia

Ja. Zo nice right? Het gaat over die vriendschap tussen die twee hoofdpersonen die dus eerst zo waren van “wij zijn elkaars vijanden”, en nu is het zo van “Ik weet niks meer want ik heb amnesia en ik mag jou”

Anne

Dat klinkt echt heel interessant.

Artemisia

Ja, dus ja en dan heb je ook nog een quest van like de andere superhelden en villains en zo en ja het gaat vooral een beetje over die twee personen die er dus mee moeten leven dat ze nu amnesia hebben en volgens mij kom je er op een gegeven moment achter waarom ze nou amnesia hebben, want er is iets gebeurt, maar ik weet niet. Ik vind het gewoon heel. Ik vind het zo’n leuk idee dat de mensen die normaliter vijanden zijn, nu helemaal besties gaan worden.

Anne

Ja, snap ik

Artemisia

Ja, dus dat, dat is heel cool. En daar gaat het over en ik ben heel benieuwd en het lijkt me erg hilarisch ook.

Anne

Ja, nee maar dat kan ik me ook best wel voorstellen. Het klinkt ook best wel alsof het hilarisch zou zijn ja

Artemisia

Ja, maar ook echt. Ook dan ben je op een gegeven moment bevriend en dan heb je geheugen weer terug. Wat doe je dan?

Anne

Je komt erachter dat dat de geschiedenis is van jullie twee en dan is het zo van

Artemisia

Ja

Anne

Wow

Artemisia

Aha. Hoe the fuck reageer je daarop?

Anne

Geen idee

Artemisia

Right? Like, het lijkt me zo raar, want aan de ene kant is het zo van. Ze worden volgens mij echt besties ofzo en het is zo van. Ga je de persoon waar je zoveel om geeft nu opeens weer like, bevechten? Maar ook hoe ga je er mee om dat de geschiedenis van toen jullie je geheugen hadden jullie enkel elkaar

Anne

Haatten

Artemisia

Ja

Anne

Oh dat is echt niet te doen.

Artemisia

Nee, maar dat vind ik heel interessant dus. Ik ben echt heel benieuwd wat er dan gaat gebeuren.

Anne

Cool

Artemisia

Ja. Dank je, dus ja

Anne

Dan waren dat alle boeken voor deze aflevering. Dan hoop ik dat jullie heel erg genoten hebben en dat jullie misschien ook wel een nieuw boek hebben gevonden om te gaan lezen.

Artemisia

Mm

Anne

Of misschien random een podcast gevonden hebben om naar te luisteren

Artemisia

Haha

Anne

En dan zien we jullie de volgende keer weer

Artemisia

Ja tot de volgende keer!

Anne

Doei!

Artemisia

Doei