Op Zoek Naar Een Queer Boek

image

Erg Specifieke Verzoeken (Afl. 9)

Anne

Welkom bij op zoek naar een queer boek, dit is een podcast waar zij jullie boeken aanbevelen, op basis van verzoeken van jullie. Als je een verzoek hebt dan kun je die achterlaten op onze website, www.queerboekpodcast.nl Ik ben Anne

Artemisia

En ik ben Artemisia

Anne

En, op onze website staan ook nog een lijst met boeken, dus als je niet meer weet wat de titel was dan kun je die daar op zoeken, per aflevering, en daar zetten we dan ook gelijk de trigger warnings bij. Zodat als jij over een bepaald onderwerp niet wil lezen, dan moet je het daar terug kunnen vinden. Het zou kunnen dat er iets niet bij staat, omdat. Soms dan kunnen we ze gewoon niet vinden en hebben we ze niet gelezen, soms zijn er andere redenen waarom het niet compleet is, maar als je bang bent dat wat jij nodig hebt er niet bij staat, stuur ons vooral een email, stuur ons een DM, dan proberen we uit te zoeken of het het antwoord is, of we zeggen ja we kunnen het helaas niet vinden, maar dan weet je in ieder geval dat je niet op de lijst kunt vertrouwen. En wat staat er nog meer op onze website? Op onze website staat ook nog een transcriptie van iedere aflevering, dus als je graag mee wil lezen, dan kan dat. Allemaal te vinden op onze website. En dan voor het eerste verzoek van vandaag.

Artemisia

Ja, die zou ik introduceren. Dus eh, het eerste verzoek komt van Anika. Dank je wel Anika. En haar verzoek was vrouwen die bevriend zijn, die heel erg van mythologie boeken houden en verliefd op elkaar worden. [lachen] Sorry ik moet lachen want Anika is een vriendin van mij en wij zijn allebei mensen die heel erg van mythologie boeken houden, dus dit is zo grappig in mijn hoofd.

Anne

Ja

Artemisia

Right?

Anne

Maar het is ook, allebei de verzoeken van vandaag zijn zo specifiek en zo

Artemisia

Ja, klopt

Anne

Dus ik ben heel benieuwd wat jij uiteindelijk gekozen hebt.

Artemisia

Nou ik heb er lang over nagedacht, maar ik kon niet echt iets vinden dat het echt helemaal klopt, want dat is ook een beetje moeilijk omdat het zo specifiek is.

Anne

Ik bedoel, ik heb ook nogal gecheat.

Artemisia

Ik heb geloof ik iets minder gecheat, maar

Anne

Dat zou goed kunne, maar ik vind nogsteeds dat mijn, dat mijn antwoord goed past ook al heb ik vrijwel overal gecheat.

Artemisia

Ik heb bij allebei ook best wel gecheat though. Maar goed mijn eerste idee was. Deze hebben we al een keer op instagram aangeraden, maar Anika volgt onze instagram niet geloof ik, dus ik dacht dat kan wel.

Anne

Daar moeten we dan eigenlijk nog iets aan veranderen. Dan moeten we haar eigenlijk nog vertellen dat ze ons op insta moet volgen.

Artemisia

Ze is alleen natuurlijk Amerikaanse, dus ik weet niet of ze er veel aan heeft om ons op insta te volgen. Omdat dat allemaal nederlands is. En ik bedoel, haar moeder is Nederlandse en ze spreekt wel, maar ze spreekt niet vloeiend Nederlands.

Anne

Ze spreekt een beetje Nederlands.

Artemisia

Maar anyways, dus de eerste, want ik heb er uiteindelijk een soort an twee gekozen, de tweede klopt niet helemaal met het verzoek, maar dat was meer zodat ik

Anne

Neh, vals spelen mag

Artemisia

Ik ben extra aan het vals spelen hier. Maar goed het eerste was dus, wat we al op onze insta een keer hebben aangeraden, Coils by Barbara Ann Wright en ik dacht dit klopt wel, omdat in ieder geval de hoofdpersoon Cressida is een enorme mythologie gek, dus het heeft dat gedeelte al en ze wordt niet zozeer verliefd op iemand die, mythologiegek ook is, maar ze wordt op een mythisch personage verliefd, Medusa. Also Anika is helemaal gek op Medusa want ze heeft goeie taste net als ik. Zegt de persoon die op Lady Macbeth en Medea valt

Anne

Ehehm.

Artemisia

En haar 45 jarige docente

Anne

Ik bedoel absoluut niet Medea. [twijfelgeluiden]

Artemisia

Ja, Anyways, dus dit is een discussie die niet gaat eindigen. Dus ehm, ja Medusa, daar ik Anika ook gek op, dus ik dacht dat is wel heel leuk en verder is het geloof ik eerst een vriendschap tussen Cassida en Medusa, dus ik dacht dat is ook wel leuk, want dan heb je toch die ontwikkeling

Anne

Oh, ja

Artemisia

Waar Anika een beetje naar op zoek lijkt te zijn. Dus dat is zo dichtbij als ik kon komen om eerlijk te zijn. Maar omdat we dis al op onze instagram hebben gezet dacht ik, is het misschien leuk om nog een ander boek te zeggen.

Anne

Hoe meer boeken hoe beter.

Artemisia

Ja, precies. Dus ik had nog een boek gevonden en dit klopt niet helemaal, of niet helemaal, het klopt gewoon helemaal niet met het verzoek.

Anne

Ha

Artemisia

Maar het is wel iets wat Anika ook heel gaaf zou vinden en het heeft ook nog mythologie. En het heet Witches of ash and ruin bij A Latimer. En het gaat over twee, het gaat over, hoe zeg je dit het beste?

Anne

Oh, nu. Ik weet welk boek je bedoeld. Ah, die.

Artemisia

Ja. Want ik dacht

Anne

Ja ik weet niet hoe goed dat bij het verzoek past nee.

Artemisia

Nee, maar ik dacht wel, Anika is gek op witches. Hell, ze is zelf een witch en het is nog steeds mythologie en het is altijd wel leuk om ook. Nou altijd, maar voor veel mensen is het leuk om een soort van vijanden naar vrienden naar geliefden hebt

Anne

Oh ja

Artemisia

Want dat vinden heel veel mensen leuk, dus ik dacht, voor de mensen die wel op onze insta hebben gekeken en denken he, dat eerste boek kennen we al. Hier is nog een tweede boek wat je hopelijk nog niet kent, wat een klein beetje aansluit bij het verzoek van Anika, dus als je toch. Als je daarnaar op zoek was dat je een soort, toch nog iets kan vinden.

Anne

Was dat alles wat jij had te zeggen?

Artemisia

Ja dat was alles wat ik had te zeggen.

Anne

Mijn verzoek, waarbij ik nogal veel gecheat heb, eh, mijn verzoek, mijn aanbeveling is Loveless van Alice Oseman en ik heb het idee dat ik dit moet uitleggen.

Artemisia

Ja, ik ben erg benieuwd nu.

Anne

[lachen] ik zei al dat ik overal gecheat had, maar Loveless gaat over iemand die aan het uitvogelen is dat ze aromantisch en aseksueel is en dat doet ze als ze, zeg maar, begint op de universiteit.

Artemisia

Mm

Anne

En haar beste vriendin en haar kamergenoot hebben iets, zeg maar dat zit er echt het hele boek aan te komen zeg maar en ik weet niet of ik ze vrienden zou noemen, want haar beste vriendin is echt heel bamg dat ze weer verliefd aan het worden is op een hetero meisje, dus vandaar uit ontstaat er niet helemaal een vriendschap, maar ze zitten wel echt in dezelfde vriendengroep met zijn alle.

Artemsia

Mm

Anne

En ze zitten ook met zijn alle in een Shakespeare groep en dat is absoluut niet hetzelfde als mythologie, maar close enough en er zijn best wel Shakespeare toneelstukken die gebaseerd zijn op mythologie.

Artemisia

Ja ik wilde net zeggen, Shakespeare was een enorme mythologie nut, so

Anne

Daarom close enough

Artemisia

Ja het is dichtbij genoeg.

Anne

Romeo en Julia is basically Pyramos en Thispe. Het werkt.

Artemisia

Ik bedoel dat kan, dat kan werken ja.

Anne

Ik vind dat het werkt.

Artemisia

Ik bedoel ik heb gisteravond nog Hamlet gekeken en het aantal, en dat was gewoon letterlijk het toneelstuk omgezet in film. Elk ding dat in het toneelstuk was gezet zat erin. Het aantal mythologie referenties dat erin zitten is indrukwekkend, dus ik vind dat dit telt.

Anne

Ja, toch

Artemisia

Shakespeare is gestoord genoeg over mythologie om, dat dit mag tellen.

Anne

Zie je. Ik ben zo blij toen ik hier achter, toen ik dit bedacht. Van, dit past, niet, maar tegelijkertijd is het perfect.

Artemisia

Ja

Anne

Mijn andere aanbeveling past niet zo goed. [lachen]

Artemisia

[lachen] die van mij ook niet.

Anne

Het andere verzoek wat we hebben voor vandaag is een verzoek van Bettie en die is op zoek naar aromantische personen in de middel eeuwen.

Artemisia

Wat wel echt een heel gaaf idee is.

Anne

Ja, maar het voelt echt onmogelijk.

Artemisia

Ik bedoel, ik heb het gevoel dat ik het heel misschien zou kunnen vinden als ik meer tijd zou hebben, maar ik heb het zo ontiegelijk druk gehad dat ik geen tijd had om tien uur op het internet te zoeken naar dit.

Anne

Nee, maar ik vind ook. Alle boeken die zich zeg maar afspelen in de middel eeuwen zijn Nederlandse boeken voor mij, want je hebt zeg maar Thea Beckman en dat soort boeken zijn in Nederland best wel populair.

Artemisia

Ja dat is zo.

Anne

Maar ik heb niet het idee dat dat in het buitenland een gangbare periode is voor historische fictie om zich in af te spelen.

Artemisia

Het is iets later inderdaad heb ik het idee.

Anne

Ja ik heb het idee dat in het buitenland is de middel eeuwen gewoon niet zo populair, maar er zijn ook echt heel weinig boeken in het Nederlands met aromantische of aseksuele personages.

Artemisia

Dat is ook zo.

Anne

Marieke Nijkamp heeft er, ik weet niet haar nieuwste, hun? Ik had op moeten zoeken wat de voornaamwoorden waren, maar daar zit in ieder geval in. Ik weet niet of het nieuwste boek het heeft, maar in ieder geval in een eerder boek zit iets, maar daar houd mijn kennis dan ook wel bij op. Zo ongeveer.

Artemisia

Ja. Ik kan ook niet echt iets bedenken. Tenzij je wil cheaten en Tonke Dragt wil nemen, want ik heb gehoord dat de verfilming van haar boek, of nee wacht. Dat is queer maar niet aromantisch trouwens. Nevermind ik ben dom. Alsnog geen aromantiek, hoewel der

Anne

Als iemand dit doek wil schrijven, doe dat.

Artemisia

Ja, want het is zo nodig. Ik wil dit zo graag.

Anne

Ja, ik wil

Artemisia

Also, je zou dit zo makkelijk kunnen laten, oh sorry

Anne

Ik wil meer queer historical fiction.

Artemisia

Ja sowieso

Anne

En dan ook niet drama historische fictie. Ik bedoel, ik wil gewoon meer historische fictie waarbij het is zo van, deze mensen waren duidelijk vrienden, maar dan is het super duidelijk dat dat niet het geval was. [artemisia lacht] maar de mensen om hun heen hebben het niet door en zijn daardoor ook niet homofobisch ofzo, want

Artemisia

Ze hebben het niet door. Nee dat is valide.

Anne

Waarom bestaat er niet meer van dat soort dingen?

Artemisia

Ik weet niet, ik

Anne

Maar goed, ik ging dus vals spelen en uiteindelijk kwam ik bij The baker thief van Claudie Arseneault

Artemisia

Je gaat nu heel hard lachen. Ik heb dezelfde schrijfster.

Anne

Echt?!

Artemisia

Ja. [Anne Lacht] Ik heb die schrijfster ook.

Anne

Ik ben niet zo heel verbaast dat dit dezelfde schrijver is, want. Ik bedoel dit is ook de schrijver die de, aroace database heeft gemaakt geloof ik. Ik weet niet precies hoe het heet.

Artemisia

Oh ja, dat zou goed kunnen. Dat, daar zag ik ook iets over voorbij komen toen ik aan het zoeken was.

Anne

Maar ik heb dus the baker thief en het is geen historische fictie, maar het is fantasy, maar ik vind wel dat best wel veel fantasy een beetje een middelleeuwen vibe hebben.

Artemisia

Ja dat klopt.

Anne

Dus vandaar vond ik dat het wel kon. Als je dyslectisch bent zoals ik, koop niet het fysieke boek, want ik kan het niet lezen.

Artemisia

Wat is er met het fysieke boek?

Anne

Het is met een lettertype geschreven wat ik gewoon niet kan lezen.

Artemisia

Wat klote

Anne

En het is best wel een normaal lettertype, dus volgens mij is het gewoon dat ik dyslectisch ben, maar daardoor heb ik het nu al een paar jaar en heb ik het nog steeds niet gelezen. Ook al wilde ik het lezen.

Artemisia

Kan ik het anders een keer lenen als je het toch niet leest? Wel heel klote voor jou dat je het niet kan lezen.

Anne

Volgens mij heb je het al een keer geleend, maar dat was in de zomer toen je geen tijd had om daadwerkelijk de boeken te lezen. Het zat in mijn stapel. Maar vandaar de tip, als je dyslectisch bent koop het eboek ofzo, dan kun je het lettertype zelf aanpassen. Dat is iets wat ik eigenlijk ook moet doen, maar ik wil het niet twee keer kopen.

Artemisia

I mean, anders koop ik het en dan ruilen we de boeken om?

Anne

That seems smart. Nee, want het is heel frustrerend als je het niet kan lezen.

Artemisia

Ja dat is zo klote. Dat is echt heel erg.

Anne

Af en toe heb ik dat, dat je een boek hebt in een lettertype dat je zoiets hebt van. Het is altijd en lettertype wat er niet onleesbaar uit ziet, maar dan probeer je het te lezen, en dan kun je het niet lezen.

Artemisia

Wat rot toch

Anne

Ik had dat ook met de introductie van een boek voor school.

Artemisia

Oh nee

Anne

En ik had niet door dat het alleen de introductie was, dus ik was lichtelijk in paniek toen.

Artemisia

Ja dat begrijp ik. Holy gods

Anne

Maar eh ja not fun.

Artemisia

Nee zeker niet fun.

Anne

Maar mensen als je een lettertype kiest voor iets, let een beetje op hoe leesbaar et is alsjeblieft.

Artemisia

Ja. Ik heb ook het idee dat mensen, like, eh, hoe noem je dat. Ik kan het Nederlandse woord even niet vinden, maar publishers dit zouden moeten weten, want ik heb het idee dat geen Publisher eraan denkt dat mensen dyslectisch zijn en dat je bepaalde lettertypen nodig hebt.

Anne

Maar ik heb, het standaard lettertype voor boeken is prima te lezen voor mij in ieder geval, maar dit is een zeg maar indi published.

Artemisia

Oh right.

Anne

Dus ik heb het idee dat je dan niet het standaard lettertype het, maar een lettertype en dan. Ja, ik snap op zich ook wel dat als je een indi Publisher bent dat je dat niet tijd hebt om dat te checken. Maar het is wel heel jammer.

Artemisia

Ik begrijp het wel, maar het is wel heel jammer en ik denk dat juist die publishers er heel erg om zouden geven om

Anne

Ja, dat hangt natuurlijk van de uitgever af, maar

Artemisia

Ja dat is waar. Was dat alles wat je over je boek had te zeggen?

Anne

Ik heb echt niks gezegd over het boek afgezien van het lettertype op dit moment.

Artemisia

Oh ja. Sorry. Wow ik ben dom. Ga verder met je boek. Sorry

Anne

Ok, maar ehm, het gaat dus over een aromantisch iemand, maar der zitten veel meer queer mensen in en verder heb ik niet eigenlijk niet helemaal onthouden waar het eigenlijk over gaat ofzo, dus ik kan eigenlijk ook niet heel veel over het boek zelf zeggen. Want ik ben heel goed voorbereid.

Artemisia

Ik bedoel, dan moeten mensen het maar zelf op zoeken. Sorry jongens, maar het is in ieder geval een leuk boek.

Anne

Maar het voelt wel echt heel leuk en plus het is ook iemand die aromantisch is, maar niet aseksueel en ik heb het idee dat dat heel zeldzaam is. Ja misschien wel bij dezelfde schrijver, maar

Artemisia

Ik had, oh je bedoelt het personage. Oh, ik dacht dat je het over de schrijfster had, want ik had gehoord dat het ownvoices was. Dat zij

Anne

Nee, of ja, zou best kunnen

Artemisia

Ja het is dus ownvoices en zij is wel aseksueel en ze zit op de aro spectrum.

Anne

Maar ik heb wel het idee dat het in personages niet zo vaak voor komt dat. Der zijn heel veel, nou ja heel veel, in vergelijking met de hoeveelheid aromantische personages zijn er best wel veel aseksuele personages, ook al is het in the grand scheme of things erg weinig. En dan heb je er een paar die aroace zijn. Maar ik weet niet zo veel. Ik weet eigenlijk heel weinig personages die aromantisch zijn, maar niet aseksueel. Maar dit boek dus wel en dat vond ik ook heel leuk en dat was ook een van de redenen dat ik het wilde lezen.

Artemisia

Dat is echt heel gaaf.

Anne

Toen ik het kocht.

Artemisia

Nee maar dat is logisch en echt heel cool.

Anne

Ja

Artemisia

Ik wil het boek ook nog wel lezen. Wat ik had er wat dingen over gehoord.

Anne

Ja maar nee het voelt hecht als een heel cool boek.

Artemisia

Ja, maar die schrijfster voelt ook gewoon als een hele gave schrijfster. Like echt, kijk naar haar boeken die zij heeft geschreven, het lijken me echt hele gave boeken.

Anne

Ja en het zijn ook een beetje van die indi boeken, weet je, maar het zijn niet je typpische. Het voelde voor mij niet als boeken die je bij een typische uitgever zou vinden

Artemisia

Nee dat is zo

Anne

Maar dat is ook wel leuk juist.

Artemisia

Nee precies, dat is juist wel leuk.

Anne

Maar hopelijk ben jij beter voorbereid dan ik.

Artemisia

[lacht] Ik ben voorbereid. Ja ik vond het hiervoor, wat Anne net ook al beschreef, behoorlijk moeilijk om echt iets te vinden en het is inderdaad jammer, want ik ken een paar hele goeie Nederlandse schrijvers die inderdaad over de middeleeuwen hebben geschreven en er zijn een paar personages bij waarvan je zou denken ok dat voelt aromantisch aan, maar als het niet canon is dan wil ik het niet aanraden.

Anne

Nee dat klopt. Maar inderdaad het is best wel een thema dat je weet je wel een vrouwelijk personage hebt wat niet wil trouwen. Dat voelt best wel

Artemisia

Ja

Anne

Als een veelgebruikt thema.

Artemisia

Ja precies

Anne

Iemand moet dat doen, maar dan canon aromantisch maken.

Artemisia

Ja weet je wat ik zat te denken. Wat als je een aromantisch personage hebt wat een non wordt?

Anne

Dat, ik bedoel ik denk oprecht, der moeten zoveel mensen zijn geweest die het klooster in gegaan zijn omdat ze aroace waren.

Artemisia

Right

Anne

Ik bedoel.

Artemisia

Ik bedoel ook een heleboel lesbische mensen enzo, maar definately ook een heleboel aromantische mensen.

Anne

Ik bedoel want als je op niemand verliefd wordt dan voelt het klooster in gaan als zo’n logische optie.

Artemisia

Right? Dus waarom bestaan die boeken niet, want dat lijkt me voor mij zo’n duidelijke stap om te zetten als je over de middeleeuwen gaat schrijven.

Anne

Ja. Schrijf dit. Iemand.

Artemisia

Ik wil dit schrijven en dan wil ik ook die ene historische persoon, volgens mij was dat D’aubigny, die in een klooster inbreekt omdat ze verliefd is op een. Okee so die vrouw wordt verliefd op een vrouw.

Anne

Volgens mij heb ik dit gehoord ja.

Artemisia

Ja. En dan wordt haar geliefde naar een klooster gestuurd zodat ze niet een relatie kan blijven hebben met Julie en dan breekt Julie in in dat klooster, dus nu wil ik een boek schrijven waarbij der ook aromantische nonnen in het klooster zijn en die zijn zo van wat, weet je wij zijn ook op de margines van society you know wij voelen ons ook een beetje buitengesloten. Ik doe wel net alsof ik je niet zie inbreken en je geliefde uit het klooster breekt.

Anne

Ik vraag me op zich af een aro, eh, een aroace iemand op de margines van society zou zitten op het moment dat je het klooster in gaat.

Artemisia

Ja dat is waar. Dat is een goeie

Anne

Want dan sluit het heel goed aan bij wat er van je wordt verwacht.

Artemisia

Dat is een heel duidelijk en goed punt. I don’t know

Anne

Want dan is het gewoon zo van, waarom kun jij dit daadwerkelijk. En zo van waarom vinden jullie het zo moeilijk om celibatair te leven mensen, like, what’s your issue?

Artemisia

[lachen] Dat zou ik willen schrijven waar zo’n non hebt die het klooster in gaat en iedereen is zo van, je bent zo’n vroom en geweldig iemand, en zij is gewoon zo van, nee, dit was de logische stap. Waarom is dit voor jullie zo moeilijk om niet te gaan trouwen.

Anne

Hoort dit moeilijk te zijn? Wat?

Artemisia

Ja precies. Dat lijkt me echt een hele leuke, toneelstuk ofzo om te schrijven. Anyway, sorry ik ben afgeleid. Maar ik kon dus ook niet echt iets vinden en toen ben ik dus uiteindelijk ook bij deze auteur uitgekomen en toen vond ik haar boek, The, laat me dit even goed zeggen, the City of strife en dat is een fantasy wereld. Het is geloof ik portal fantasy, wat altijd wel heel gaaf is.

Anne

Oeh. Portal fantasy is nice.

Artemisia

Ja dat is super nice. En ik zat naar de wereld te kijken en de manier dat de oppouw van het verhaal is enzo, wat ik erover gehoord heb. Het is niet officieel middeleeuws voor zover ik kon vinden en het is best wel een twist op normale fantasy. Ook met hoe divers het is, want het heeft heel veel verschillende seksualiteiten en volgens mij ook etniciteit, maar de vibe is nog steeds wel een beetje middeleeuws. Dus ik dacht dat nog goed genoeg zou aansluiten.

Anne

Oh ja.

Artemisia

En er zitten dus hom, even kijken er zitten van allerlei seksualiteiten is, maar dus ook aromantisch, waar het natuurlijk om gaat, en demiromantisch heb ik gezien en allerlei dingen en dat leek me ook wel leuk dat je een hele grote

Anne

Ja maar nee dat vind ik ook sowieso altijd wel leuk dat je een

Artemisia

Ja

Anne

Groep hebt waarbij je zoiets hebt van, er is niemand allocishet.

Artemisia

Precies en dat, deze serie, want het is het eerste boek uit een serie, en ehm, verder vond ik het ook nog wel belangrijk dat het aromantische personage ook nog beetje een prominent personage was.

Anne

Oh

Artemisia

Want als het een side character is dan is het rottig, en zover ik kon begrijpen zonder het gelezen te hebben wat dit personage ook wel echt een van de main cast, dus dat hoort ook goed te zitten.

Anne

Nice.

Artemisia

Dus ja, ik heb geprobeerd om er zo dicht mogelijk in de buurt van te komen en ik hoop dat het boek inderdaad een beetje de middeleeuwse vibe heeft die ik meende te bespeuren toen ik dingen op het internet aan het lezen was.

Anne

Maar ja dat, ik heb het idee dat dat bij fantasy best wel goed aansluit.

Artemisia

Je en ik vond het gewoon heel gaaf dat het portal fantasy is, want dat komt altijd heel like, I don’t know. Ik heb het idee dat heel veel mensen dat heel leuk vinden, waaronder ik. Ik ben letterlijk een verhaal aan het schrijven dat basically een portal fantasy is.

Anne

Ja, ik lees niet zo heel veel portal fantasy, maar Every heart a doorway is geweldig.

Artemisia

Ik wil die nog steeds lezen.

Anne

Voor mij, ik, mijn. Voor mij is het heel moeilijk om een favoriet te kiezen in die serie omdat het vierde boek, ik ben even de titel kwijt, de wereld daarvan is absoluut 100% mijn favoriete wereld, maar ik kan de hoofdpersoon niet uitstaan.

Artemisia

Oh, dat is heel lastig. Oh dat is een rotcombinatie.

Anne

Dus zeg maar aan de ene kant is het mijn favoriete boek in de serie en aan de andere kant absoluut niet.

Artemisia

Wat voor hoofdpersoon is het dan?

Anne

Het hoofdpersoon past gewoon niet in de wereld thuis.

Artemisia

Oh

Anne

Dus omdat ik de wereld zo gaaf vind heb ik zoiets van, waarom pas jij hier niet?

Artemisia

Dat lijkt me inderdaad heel irritant. Zo van oh my god, so close to perfection.

Anne

Maar he, maar verder, wij hadden niks meer te melden?

Artemisia

Nee ik geloof het niet.

Anne

Wij zijn door onze lijst heen.

Artemisia

Ja en ik bedoel, als jullie willen kan ik ook wel weer een aromantische personages lijst maken dat vind ik wel leuk?

Anne

Oeh, dat zou nice zijn.

Artemisia

En misschien om Anika’s verzoek een beetje op aan te sluiten zou ik ook iets met vriendschappen kunnen doen?

Anne

Ik weet niet hoeveel instagram posts we nog nodig hebben, maar we zien wel welke we hiervan gaan maken en welke nog komen straks.

Artemisia

Klopt, dan zien jullie dat vanzelf als jullie de insta in de gaten houden. Ik hoop dat het jullie in ieder geval, deze boek als jullie ze gaan lezen heel leuk vinden. Laat het ons weten hoe ze zijn, want ik ben echt heel benieuwd naar deze schrijfster.

Anne

Ik ook

Artemisia

Ik ga er zelf ook nog dingen van lezen, dat beloof ik, maar ik heb pas over ongeveer 600 jaar tijd hiervoor.

Anne

Herkenbaar

Artemisia

Ja, Also ik heb ook nog

Anne

Nah het is bijna vakantie.

Artemisia

Ja dat is waar maar dan ga ik allerlei boeken lezen die ik al tijden wil lezen.

Anne

Ga je eindelijk de boeken waar je halverwege bent lezen.

Artemisia

Ja die. En dan ga ik ook nog Cemetary boys enzo lezen. En

Anne

Oh ja

Artemisia

Je ik heb een hele hoop boeken die ik moet lezen

Anne

Je hebt een hoop boeken om te lezen

Artemisia

Of moet, wil, en van ga genieten. Dan moet ik verder nog een ding melden trouwens. Namelijk over vakanties gesproken, goed dat jij het over vakanties hebt Anne, want ik moest nog even iedereen vartellen dat wij een pauze gaan nemen om de tijd dat voor ons tentamens, maar dat zegt jullie niet heel veel, we gaan een pauze nemen en daardoor komt de volgende aflevering niet over twee weken, maar pas over 4 weken zodat wij ook echt kunnen studeren enzo en niet al helemaal dood gaan

Anne

Ja want voor ons komt de tentamenweek eraan en, nou ja, wij hebben niet echt een tentamenweek, bij ons is het meer zeg maar gewoon het eind van het semester

Artemisia

Ja

Anne

Maar dat betekend dan wel dat je meerdere essays per week hebt staan die je moet afhebben enzo en

Artemisia

Ja

Anne

Dat is niet iets waarbij je ook nog heel veel voor de podcast moet willen doen.

Artemisia

Nee, dat werkt niet, want ik bedoel onze universiteit is normaliter al druk, maar om jullie een idee te geven, de laatste keer dat ik hier finals zeg maar had, wat hier doorgaat voor finals heb ik drie nachten niet geslapen.

Anne

Dat is niet gezond

Artemisia

Wacht nee, het waren er maar twee trouwens. De andere nacht had ik gewoon heel weinig geslapen. Het was iets van drie uur slaap.

Anne

Als iemand die absoluut niet kan functioneren op weinig slaap, hoe dan? Maar ik heb ook het idee dat iedereen hier af en toe zoiets heeft van, hoe kun jij daadwerkelijk pauzes nemen en ik functioneer gewoon niet meer. Oprecht ik functioneer niet als ik niet af en toe niks doe, dus dan doe ik dat, want anders dan kom ik niet vooruit dat is niet hoe handig werkt.

Artemisia

Nee, dat is heel logisch, dan kun je beter gewoon een pauze nemen. Also, mensen zouden sowieso een pauze moeten nemen. Het is zelf wetenschappelijk bewezen dat je dan

Anne

I know

Artemisia

Veel beter studeert. Dus

Anne

Maar he, dat is niet altijd hoe dingen werken helaas.

Artemisia

Nee precies, maar goed. Dan weten ze dat in ieder geval.

Anne

En verder als jullie een verzoek willen achterlaten, dat kan van alles zijn. Die kunnen super specifiek zijn zoals de verzoeken van vandaag waren.

Artemisia

Ja, oh my gods

Anne

Ze mogen ook best iets makkelijker te doen zijn.

Artemisia

Is this a hint?

Anne

Nah, ik vind het op zich ook wel leuk om te cheaten.

Artemisia

Ja. Plus als ik meer tijd zou hebben

Anne

Zeker hoe geweldig loveless paste ook al paste het helemaal niet.

Artemisia

Ja dat was echt heel gaaf. Ik vind het knap van je dat je het zo in hebt kunnen duwen

Anne

Ja ik bedoel. Argumenteren dat het past is veel beter dan zorgen dat het daadwerkelijk past. Maar het mag dus makkelijker zijn, het mag super specifiek zijn. Het mag heel random zijn en die kunnen jullie achterlaten op onze website www.queerboekpodcast.nl en volgens mij was dat allen wat wij hadden te melden voor vandaag.

Artemisia

Ja en dan wil ik jullie graag bedanken voor het luisteren en hopelijk tot de volgende keer.

Anne

Ja, doei.