Op Zoek Naar Een Queer Boek

image

LHBTI+ ambachtslieden (Afl. 8)

Vandaag reageren wij op een verzoek van Tristan voor LHBTI+ ambachtslieden en een verzoek van Anne's vader voor een graphic novel met Marten Toonder vibes. Bedankt aan iedereen die een verzoek heeft ingestuurd!

Artemisia

Welkom bij op zoek naar een queer boek, de podcast waarbij je- we jullie helpen om queer boeken te vinden op basis van verzoeken. Jullie kunnen deze verzoeken overigens op onze website insturen www.queerboekpodcast.nl. En wat verder nog even handig is om te weten voor mensen die nog niet ehm bekend zijn met onze website. Daar kan je ook eh transcripties vinden van elke aflevering dus als je dan een hoort waarvan je denkt ‘oh dit wil ik echt lezen’ dan kan je dat altijd nog in de transcriptie opzoeken , hoef je helemaal geen zorgen over te maken. Of als je het gewoon fijn vindt om met transcripties mee te lezen ofzo. Staat allemaal daar. En verder is dat ook waar je de verzoeken kan insturen, daar zie je vanzelf bovenaan staan waar je dat kan doen. En natuurlijk hebben we daar ook nog links naar onze social media en dergelijke. Dus kijk op onze website als je bijvoorbeeld verzoeken in wilt sturen.

Anne

En wat we ook nog op onze website hebben , is een lijst met alle boeken die we genoemd hebben in de aflevering met hun trigger warnings. Die kunnen we helaas niet altijd vinden, want soms dan – zeker bij Nederlands talige boeken zijn ze moeilijk te vinden. En soms dan hebben wij ze nog niet gelezen of het is een tijd geleden dat we ze gelezen hebben. Of alleen ik heb ze gelezen.

Artemisia

Ja en Anne is een beetje slecht in trigger warnings dus dan

Anne

Ik ben heel slecht in

Artemisia

Ja

Anne

Trigger warnings. Tenzij het echt een heel groot plotpoint is. En zelfs dan vergeet ik het. Ehm maar ooit , misschien word ik hier ooit beter in. Ik heb daar geen vertrouwen in. Maar

Artemisia

Het zou kunnen.

Anne

We doen in ieder geval ons best en als wij niet zeker weten of het compleet is, zetten we dat er ook bij.

Artemisia

Ja. Dus als er geen- en jullie kunnen trouwens ook altijd ons een mailtje sturen als wij zelf gewoon iets er niet bij hebben gezet dan kan je dat naar ons sturen.

Anne

Of je weet dat je trigger vrij ja z-zeldzaam is. Of weet j- niet iets is wat typisch meegenomen wordt dan

Artemisia

Ja zet het- stuur het ons alsjeblieft op want we vinden het belangrijk om alle triggers zo goed mogelijk compleet op de website te hebben , ook als het voor iets heel specifieks is, dat maakt niet uit, dan vinden we het alsnog fijn dat we voor jou de trigger er bij kunnen zetten. Maar goed dat is de website dus en belangrijke dingen die je daarvoor wellicht hoort te weten. En dan hadden we vandaag weer verzoeken natuurlijk. En ik kondig ook het eerste verzoek in, dat is van Tristan, heel erg bedankt Tristan. En ik ga gewoon weer het hele dat we hebben gekregen voorlezen. Lhbti+ ambachtslieden bij- door Tristan en tussen haakjes als je voornaamvoorden staan er die/diens/diegene. Dan als language, originele taal maakt niet uit – dat is handig voor ons, dankjewel – als er maar een Nederlandse of Engelse versie is. ‘Het lijkt me leuk om iets te lezen over LHBT+ personages die een ambacht beoefenen, bijvoorbeeld muzikant, coupeuse, bakker, et cetera . Tijdsperiode waarin het zich afspeelt maakt ook niet uit, als er maar liefde voor het vak naar voren komt, met een uitroepteken en een smiley face – smiley face back. [Anne en Artemisia lachen]. Ja ik ben die dork die dat dan zegt. Ik had toevallig een keer- dit heb ik niet vaak- gelijk een boek in gedachten toen ik dit las

Anne

Ja want wij hebben echt altijd een heel verschillende stijl.

Artemisia

Ja

Anne

Ik heb altijd , vrijwel altijd, meteen een boek in mijn hoofd waar ik het dan over wil hebben , of dat dan super goed past of niet. Ehm ja Artemisia is meestal echt heel lang aan het zoeken naar het perfecte boek.

Artemisia

Ja , want ik ben de meest perfectionistische persoon ooit. [Lacht].

Anne

En ik vind het gewoon veel leuker om over boeken te praten die ik gelezen heb.

Artemisia

I mean, ik vind dat ook heel leuk maar ik vind het ook fijn om onderzoek naar te doen- ook omdat ik dan boeken die ik zelf weer wil lezen

Anne

Dat is ook waar

Artemisia

Dus dat komt ook uit voor mij. En ik vind het leuk om lijsten te maken dus. Maar goed. Het boek waar ik toevallig deze keer wel gelijk aan dacht is een boek genaamd “coffee and faerie cakes” door eh Laura Simons. En ik ben het ook aan het lezen dus ik kan daar iets over zeggen, hoera. Het gaat over een persoon die Fae is als in Faerie, als in Sidhe, wat voor term je hier ook voor wilt gebruiken. En ze hebben een eigen bakkerij dus daarom dacht ik dat dit er wel bij zou passen. En het is super leuk want het is niet dat ze dus zelf de ambacht van bakker beoefenen maar ook echt dat ze daar bepaalde fae magic in gebruiken en dat is er helemaal in verwerkt.

Anne

Dat is leuk.

Artemisia

Right? Dat is heel leuk. Dus er zijn allemaal verschillende manieren waarop het terugkomt dat zij – jawel dat is het in het Nederlands. Sorry, ik ben altijd in de war met persoonlijke voornaamwoorden naar het Nederlands vertalen omdat Nederlands daar shit mee is. Maar dat zij dus -want ze zijn non-binair, ze hebben de voornaamswoorden they/them. Dat zij daar van alles mee doen. En het plot is een beetje dus dat ze op een gegeven moment- ze hebben gewoon die bakker en ze hebben een leuk leven en het is allemaal goed en dan komt er iemand binnen en die valt hen meteen op – oeh romance. Maar het is dus een Fae ding dat als je van de Fae steelt dat daar bepaalde regels aan verbonden zit en die persoon die steelt dus een cake van hen en dan is het zo van ‘ja nu moet je iets voor me – nu kan diegene niet weggaan, door de Fae regels.

Anne

Oh ja. Ja.

Artemisia

Hm-hm. En dan moeten ze iets terug doen en dat is niet zo’n probleem alleen het probleem is dat die persoon er dan achter komt dat eh de bakkerij eigenaar een Fae is. En dan komt daar een beetje tension rond, maar op een leuke manier. En wat ook heel leuk is is de, dat beide personen trans zijn want de hoofdpersoon is dus non-binairy en de andere persoon – die er dus achterkomt dat zij Fae zijn- is een trans man. En ze zijn allebei hele leuke personages tot nu toe , waar ik ben, en de ideeën van rond Fae, al die folklore enzo er omheen is tot nu toe echt heel gaaf erin verwerkt. Dus ik ben heel benieuwd wat daar nog verder mee gaat. En ik vind zelf dat, wat je zei over ehm dat het liefde voor het vak naar voren moest komen is tot nu toe nog niet zo’n heel groot plot point maar ik vind dan wel dat het genoeg naar voren komt dus ik hoop dat je dat met me eens bent en anders, als het goed is, ga ik nog een hele lijst maken met dit soort boeken dus. Dan kan je daar

Anne

Dat komt dan volgende week op onze instagram

Artemisia

Kiezen. Dus dan kan je de instagram in de gaten houden en ik hoop heel erg dat je dit

Anne

Voor alsnog een hele lijst wilt met boeken want

Artemisia

Precies. Dus dat is mijn boek een beetje en nog niet- het is , eh de auteur heeft het gewoon helemaal gratis online gezet dus je kan het overal wel vinden. Als je het niet kan vinden, kan ik je mijn eh versie toesturen maar je hoort het gewoon heel makkelijk te kunnen vinden want het staat op verschillende sites online en het staat bijvoorbeeld ook op die , hoe heet die site, scribd?

Anne

Oh, scribd! Ja

Artemisia

Ja

Anne

Daarvoor heb je wel een abonnement nodig, om het te kunnen, om er bij te komen, maar ik vind het zelf een hele fijne website. Wat ik doe met scribd, ik doe gewoon eens in de zoveel tijd neem ik een abonnement en dan luister ik naar zoveel mogelijk audio boeken in een maand en dan zeg ik het na een maand weer op. En dan doe ik het op een gegeven moment weer eens.

Artemisia

Dat is echt heel nice, dat is een hele goede methode.

Anne

Ehm de eerste maand is gratis volgens mij.

Artemisia

Ja de eerste dertig dagen zijn gratis.

Anne

Oh, ja, bijna een maand.

Artemisia

Ik weet niet waarom ik moeite heb met de naam van deze website, maar dan wel dat weet.

Anne

Volgens mij hebben meer mensen moeite om de naam te onthouden, maar eh mijn boek is ‘echo after echo, van –

Artemisia

Hey we kwamen er achter dat we per ongeluk de deadname van de auteur van echo after echo hadden gebruikt dus A.R. Capetta en we hebben de deadname er natuurlijk uitgeknipt.

Anne

En het gaat over iemand die eh heel graag actrice wilt worden en aan het begin van het boek krijgt zij ook waar ze echt in – een voorstelling die ze echt supergraag wilt spelen, haar favoriete voorstelling want ze mag echo gaan spelen

Artemisia

(gefluisterd) nice

Anne

En het is ook bij haar , bij een producent die ze echt heel erg bewondert en het is echt zeg maar haar droombaan die ze krijgt eh dus dat, die liefde voor het acteren en voor de rol komt echt heel erg naar voren. Maar op haar eerste dag komt ze er achter dat de lighting designer , die is van- weet je, je werkt boven, hoog bij de lichten enzo- die is er vanaf gevallen.

Artemisia

Au, ehm yikes

Anne

En overleden want dat is hoog. Dus het gaat heel erg over hoe zij, samen met de voormalig assistent lighting designer, die nu dus de lighting designer is geworden, hoe die dan samen kijken naar dat ongeluk en is het wel een ongeluk?

Artemisia

Ohh

Anne

En dat soort dingen. Maar ze worden ook verliefd op elkaar.

Artemisia

Aw

Anne

En het is erg leuk. En ik heb dit oorspronkelijk via audioboek op scribd geluisterd, ik weet niet of het er nog steeds opstaat, maar dat zou kunnen. Ik zal het wel heel even fact checken.

Artemisia

Maar het klinkt echt super leuk

Anne

Op dit moment staat het nog steeds op scribd. Dus je kan naar het audio boek luisteren op scribd , als je dan toch een abonnement neemt voor een maand om jouw boek te lezen

Artemisia

(Lachend) precies.

Anne

Dan kun je gelijk deze ook.

Artemisia

Twee in een.

Anne

En ik vind het een heel gaaf boek en ik hoop dat jij het ook heel gaaf vindt. Het is wel een boek waarvoor we trigger warnings op de website gaan zetten, want triggers , sowieso is er iemand overleden maar der zijn ook nog wel meer dingen. En dan kunnen we denk ik aan de volgende beginnen , het volgende verzoek, en die komt van vader. En mijn vader is heel groot fan van Martin Toonder dus die wilde graag een strip of een graphic novel dat iets weg had van de boeken van Martin Toonder. Dus ik heb besloten om dat te interpreteren als ‘een groep vrienden die samen op – een verschi- op een avontuur gaan of op verschillende avonturen gaan’ , omdat ik dat een leuke interpretatie vond en het is onze podcast en ik kan doen wat ik wil.

Artemisia

(Lacht).

Anne

Eh en dat is iets wat ik tegenkwam toen ik, weet je wel, toen ik las van waar die boeken nou eigenlijk over gaan ehm. Ik kwam er ook achter dat er kennelijk een musical is.

Artemisia

Wait, echt?

Anne

Mijn vader heeft de CD, die is nog gesealed, en heeft die me nooit verteld.

Artemisia

Huh.

Anne

En het is geproduceerd door Otis One. En dat is een nogal kleine producent hier in Nederland en inmiddels maakt- produceren die echt heel veel queer shows.

Artemisia

Dat is zo super nice

Anne

Echt, hun laatste drie shows hebben lesbiennes.

Artemisia

(Lachend) geweldig

Anne

En dat is best wel knap, want zoveel shows met lesbiennes zijn er niet. Dus ik denk

Artemisia

Jammer genoeg

Anne

Dat ze deze trend op een gegeven moment stop gaan moeten zetten.

Artemisia

Oh

Anne

Eh dus ze deden vroeger andere projecten zoals een musical over heer Olie B. Bommel, wat echt heel grappig was om tegen te komen. Maar ehm het boek dat ik dus gekozen heb is ‘on a sunbeam’ van Tillie Walden. En het gaat over iemand die zich aansluit bij de crew van een ruimteschip

Artemisia

Oehh

Anne

Dat door de ruime reist om verschillende gebouwen te repareren. Het is in een wereld waar er kennelijk op allerlei random astroïden, kleine planeten, gewoon random gebouwen zijn gebouwd

Artemisia

Hm

Anne

Maar die zijn natuurlijk- op een gegeven moment dan worden gebouwen slecht en je komt er niet zo makkelijk bij dus kennelijk is het dan hun taak om die dingen te repareren en te herstellen. Ik heb het zelf nog niet gelezen maar het ziet er wel heel leuk uit en volgens mij gaat het wel veel meer over de personages zelf dan in de boeken van Maarten Toonder. Eh voor wat ik kon vinden was he- gaat het, ja zijn het vrij platte personages in de boeken van Maarten Toonder. Dat is hier echt niet het geval. Dus het gaat ook heel erg over, weet je wel, waarom ze bij, zich bij de crew aansluit

Artemisia

Oehh

Anne

Dat soort dingen en je moet echt googlen hoe het eruit ziet want het ziet er echt zo cool uit. Maar dit is niet iets wat we je in een podcast kunnen laten zien.

Artemisia

Nee, dat is- misschien kunnen we er op instagram iets mee doen though.

Anne

Oehh dat zou misschien kunnen. Maar ik heb het boek niet, dat is het probleem.

Artemisia

Ik bedoel, ik heb net geld van mijn tante gekregen, ik zou daarvan best wel een graphic novel kunnen kopen.

Anne

That is true, also hmmmm, Of ik overtuig mijn vader om het te kopen (lacht).

Artemisia

I mean, het verzoek is voor hem dus.

Anne

I know.

Artemisia

Het zou misschien werken (lacht).

Anne

Goals. Maar misschien dat we dus een manier verzinnen om het op internet te laten zien hoe gaaf het eruit ziet eh- zo niet, google het even. Maar het is zo mooi- ik heb dat sowieso bij heel veel graphic novels, dat ze gewoon echt mooi zijn.

Artemisia

Ja. Dat je ze zowat alleen wilt kopen voor hoe mooi de kunst is en niet eens meer echt om het verhaal (lacht). Nee, nouja dat vind ik heel belangrijk om het ook echt te kopen, maar soms heb je die gedachte van ‘dit is zo mooi, ik wil het alleen al voor hoe mooi het is hebben’.

Anne

Ja, Ik heb niet zoveel graphic novels, ik ben vrij nieuw in graphic novels. Eh

Artemisia

Okay , maar had je verder nog iets, sorry dat ik je

Anne

Ehh

Artemisia

Maar

Anne

Ja , ik heb nog niks van Tillie Walden gelezen of van dit boek, maar ze heeft ook nog een boek en het heet ‘Spinning’ en dat – ze ze heeft meerdere graphic novels geschreven. Maar een ander boek van haar waar ik heel erg in geïnteresseerd ben dat is ‘Spinning’ want dat gaat over kunstschaatsen.

Artemisia

Oehhh, dat is zo perfect.

Anne

Ooit begin ik een collectie met queer boeken over kunstschaatsen, dat gaat een ding worden.

Artemisia

Waarom klinkt het alsof dit een hele grote collectie zou zijn ?

Anne

Nee, ik

Artemisia

Oh, dat is jammer.

Anne

Ik weet er momunteel maar vijf. Dit boek en on the edge, wat ik voor kerst heb gevraagd en dus krijg. Dus mijn queer figure skating wordt een ding. Maar het gaat even duren. Maar nee, volgens mij heb ik er verder niet heel veel over te zeggen. Ik ben heel benieuwd wat jij hebt gevonden.

Artemisia

Okay, ik denk dat jij dat ook wel leuk vindt, wat ik heb gevonden.

Anne

Oehh dat zou nice zijn, want dan kan ik het jatten van mijn vader als die het daadwerkelijk koopt.

Artemisia

(Lacht) Dat zou inderdaad nice zijn. Dus ik zat na te denken ook over wat is dit , wat past hier bij, en ik heb , ik heb vroeger een Donald Duck obsessie gehad- ik heb ongeveer twee tot drie duizend Donald Duck weekbladen ook in mijn bezit gehad. Mijn vader heeft misschien een deel weggegooid. Maar goed, daar zaten ook de oude in dus inderdaad Tom Poes en Heer Bommel. Dus ik zat na te denken ‘wat past hierbij’. Toen kwam ik op ‘well , iets van mysteries of avonturen, wat ik me nog herinner’. En die vriendschap tussen hun, wat volgens sommigen ook meer dan vriendschap is, maar laten we ons niet in de discussie mengen I guess. (lacht). Ehm. En toen ging ik een beetje daarna kijken. En ik dacht ook ‘het moet een serie zijn’ want een van de redenen volgens mij dat die relatie van die twee cha-personages zo centraal kan staan, is omdat het heel veel verschillende verhalen zijn.

Anne

Ja, maar dat- dat vind ik opzich best een logische interpretatie inderdaad, dat het echt een serie moet

Artemisia

Dankje

Anne

Zijn waarbij je – maar het voelt ook wel, ik heb ze nooit gelezen, maar het voelt voor mij als een serie van losstaande verhalen

Artemisia

Ja , nee, het zijn wel losstaande verhalen zoals

Anne

Van dat je gewoon kan beginnen waar je wilt, maar het zijn wel steeds dezelfde personages.

Artemisia

Ja, precies, maar ondanks dat het inderdaad losstaande verhalen zijn , wat ik me kan herinneren is het toch, is het toch best wel centraal dat het een serie is, omdat je daardoor steeds dat patroon weer kan herhalen zeg maar.

Anne

Ja.

Artemisia

Dus daarom vond ik het wel een leuk idee om ook een serie te zoeken. En ik heb er een gevonden die er redelijk goed op aansluit. Wat ik gedachten had, en dat is , hij heet eh Lumberjanes

Anne

Oeh! Die heb ik gelezen.

Artemisia

Heb je de serie gelezen?

Anne

Jaa die stond ook op scribd. Ehm ik ben op een gegeven moment wel opgehouden met lezen, maar het is echt heel leuk. Ik ben op een gegeven moment opgehouden – volgens mij, op een gegeven moment is Noelle Stevenson opgehouden met de serie en is het doorgegaan zonder der. En volgens mij ben ik toen, heb ik het doen opgegeven. Maar het is echt heel leuk.

Artemisia

Ik ben blij om te horen dat het leuk is- nou, jullie horen het van Anne. Ik had het dus nog niet gelezen , maar ik kwam het tegen. En ik vond het wel goed passen, omdat het dus die groep van meiden blijkbaar heeft en het klinkt echt een beetje alsof hun vriendschap ook echt centraal staat aan het verhaal dus dat vond ik wel mooi passen bij Tom Poes en Heer Bommel. En ehm ze gaan dus naar een summer, een zomer kamp geloof ik.

Anne

Ja.

Artemisia

En daar zijn dan allemaal rare wezens en ook natuurlijk fenomenen waarmee ze te maken krijgen. En dat klonk ook wel een beetje als een soort van ehm hoe noem je dat, opzet die ook bij de structuur van de Tom Poes en Heer Bommel verhalen paste. Snap je wat ik bedoel ?

Anne

Ja dat kan ik me voorstellen.

Artemisia

Ja, dus ik dacht

Anne

En het is ook heel erg subtiel queer. Het is

Artemisia

Op welke manier?

Anne

Ehm ik bedoel het gaat natuurlijk over een stel kinderen enzo. En – maar je hebt helemaal geen super duidelijke van coming out of dergelijke. Je hebt – aan een kant heb je twee personages die over alle boeken heel subtiel steeds dichter naast elkaar gaan zitten. En dan

Artemisia

Aww

Anne

Op een gegeven moment is het zo van ‘natuurlijk is het geen date’- het is duidelijk wel een date. Eh dat soort dingen. En er is ook een personage dat trans is en dat komt dan ook op een geven moment- je hebt dus de lumberjanes, wat dus de girls scout is zeg maar. En je hebt dan ook nog een groep boys’ scouts. Dus af en toe zijn er van die opmerkingen dat ze eh zeg maar super blij is dat ze niet daarbij zit enzo. Ik bedoel dat was ook omdat de boys’ scouts lichtelijk waren overgenomen door demonen of iets dergelijks.

Artemisia

Oh boy. Dat is nog een reden, ja.

Anne

Ja, hn nee. Maar het is oprecht een hele leuke serie. En het eerste boek is ook vertaald naar het Nederlands dus voor iedereen die in het Nederlands wilt lezen of iedereen die kinderen heeft die niet zo goed Engels kunnen want dat zijn kinderen. Is het ook een hele leuke serie. Maar volgens mij is alleen het eerste deel naar het Nederlands vertaald.

Artemisia

Dat zal ik anders nog even opzoeken, wacht dat ben ik aan het opzoeken.

Anne

Ik ben aan het kijken of het nog steeds op scribd staat.

Artemisia

Ja ik heb, ik heb niet langs zien komen toen ik aan het onderzoeken was

Anne

Er staat nog steeds delen op scribd, in ieder geval deel een en twee. Deze aflevering is echt de commercial voor scribd.

Artemisia

(Lachend) Ja maar ook echt, oh my god. Ik ben zo van ‘lumberjanes vertaald’ en google is zo van ‘in het Frans bedoel je’?

Anne

Ja, het is uitgegeven door uitgeverij de Fontijn geloof ik.

Artemisia

Oh dat helpt, dankje, wacht.

Anne

Af en toe dan zijn er , dan heb je echt van die momenten dat je – ‘ik ben echt een nerd’. Maar de Fontijn geeft gewoon heel weinig queer boeken uit dus dan onthoud je die paar die die wel uitgeeft.

Artemisia

Ja, nee, dat is heel valide. You know. Ik heb inderdaad de eerste gevonden en daar heten ze blijkbaar- oke in het Nederlands jongens , dit is misschien wel handig om te weten, heet het ‘Bovenste Besties’.

Anne

Oja, klopt! Nu je dat zegt heb ik zoiets van ‘hah ja dat klopt’.

Artemisia

Ja dus- ik zie inderdaad geen deel twee ofzo, wat grappig is want ik zag online dat er iets van 60 delen zijn dus je zou denken dat-

Anne

Er zijn echt heel veel delen. Dit voelt als zoiets waarbij na deel een een uitgeverij is opgehouden met vertalen.

Artemisia

Ja, wat jammer is, want

Anne

Dus klaag bij de Fontijn. Maar wees wel enigszins sociaal in je klacht.

Artemisia

Ja dat wel. En het is -wat ik dus heel gaaf vond is dat het in – dat Noelle Stevenson, oftewel de creator- diegene die ehm hoe kan ik dit het beste zeggen? Help mij. She-ra, maar hoe kan ik dit het beste zeggen?

Anne

Heeft gemaakt?

Artemisia

Ja, is dat fair, is zij de hoofd-

Anne

Geregisseerd? Denk ik?

Artemisia

Ja, die She-Ra regisseerd , dat die erbij schreef. Ik ken de andere namen niet; Shannon Watters, Grace Ellis, Brooklyn Allen, maar Noelle ken ik en dat is heel gaaf dus als je She-Ra fan bent , houd je misschien ook wel van dit.

Anne

Oehh. En dan waren dat al onze eh

Artemisia

Ja

Anne

Verzoeken. Dus dat was het weer voor vandaag. We hebben zowaar een kortere aflevering gemaakt dan- onze trend van steeds langer doorgaan is eindelijk gestopt. Ehm mocht je een verzoek hebben voor ons, laat dat dan achter op onze website www.queerboekpodcast.nl. En dat kan van alles zijn, het kan zijn een genre dat je leuk vindt, het kan zijn, het kan echt van alles zijn. En dat

Artemisia

Ja, echt. Het maakt ook niet uit waar je de focus op legt, zeg maar. Of het

Anne

Ja.

Artemisia

Om het genre gaat of gewoon queer wat dan ook, maar gewoon genre of je een specifieke identiteit wilt of wat dan ook. Alles, ga- of dat je juist een heel specifiek weet ik wat thema wilt. Ga helemaal los, maakt niet uit.

Anne

Of dat je Artemisia weer een excuus wilt geven om over mythologie te praten.

Artemisia

Daar ben ik mensen altijd erg dankbaar voor, doe dat vooral. Of dat je Anne een keer een excuus wilt geven om over musicals te praten, dat zou ook echt plezierig zijn.

Anne

Ja, ik had al verteld toch – ik luister ook naar boekenpodcasts en bij ‘Books Unbound’ , dat is een Canadese boekenpodcast eh dat gewoon een algemene boekenpodcast is maar die doen ook verzoeken. En iemand kwam op een gegeven moment met het verzoek van ‘wat voor boek zou je willen zien als musical?’

Artemisia

(Lachend) Echt geweldig.

Anne

Oh, ik heb zoveel meningen daarover.

Artemisia

Stuur alsjeblieft een keer zoiets in jongens, dan kunnen we Anne’s mening horen, dat is altijd heel leuk.

Anne

Ik weet niet of je die wilt horen. Het zijn veel lange meningen die nergens op gebaseerd zijn af en toe.

Artemisia

Maar dat maakt niet uit, het is gewoon heel leuk hoe gepassioneerd jij over musicals bent en hoeveel je er ook van weet. Nu zit ik me af te vragen of je als we musicals een keer als thema hebben of gerelateerd aan musicals, of je die lesbische musical songs lijst die je aan het maken bent dan gaat delen op insta. Maar goed, we dwalen weer eens af. We moeten echt bruggetjes leren maken, Jezus mina. Heilige Dionysos.

Anne

Hij voelt niet als een god die to the point is.

Artemisia

Waarschijnlijk omdat we het over musicals hebben.

Anne

Okay dat voelt wel logisch. Dionysos lijkt me niet de god die je moet hebben als je structuur wilt in je leven. (Lacht).

Artemisia

Nee. Heilige Hera. Hera is de persoon die gestructureerd is.

Anne

Ja dat, dat past beter.

Artemisia

Anyways, bedankt voor het luisteren jongens. Ik hoop dat jullie genoten hebben van onze eh

Anne

Vage rants.

Artemisia

Ja vage rants, dat is een goede omschrijving

Anne

En de boeken! Ik bedoel,

Artemisia

Ja, de boeken.

Anne

En de reclame voor scribd. Ze betalen ons niet.

Artemisia

Maar goed, scribd reclames, boeken aanraden, vaag gepraat over wat dan ook, je hoort het hier allemaal. En tot de volgende keer.

Anne

Tot de volgende keer.

Artemisia

Doei.